Főoldal » 2014 » Február » 15 » Első nap... Ügyintézés, sok-sok gyaloglás és esti fürdőzés
7:42 AM
Első nap... Ügyintézés, sok-sok gyaloglás és esti fürdőzés
Érdekes módon nagyon korán ébredtünk (András reggel hétkor már nekiállt gyógytornázni...). Ráadásul elég jól bírtuk a napot is, rengeteget kutyagoltunk az intéznivalók miatt, és csak mostanra kókadtunk le nagyon. Itt most 22:30 van. 
A reggelit az itteni lakóközösség közösen fogyasztotta el Valentin nap alkalmából. Csomó fánk és croisson volt, gyümölcsök, kávé és üdítők, úgyhogy jól bereggeliztünk.
Délelőtt nyitottunk egy bankszámlát, utána ebédeltünk, és telefont vettünk. Durván hangzik, de ezzel elment az egész nap. Viszonylag távol vannak az üzletek egymástól, nekünk is elég sokat kellett gyalogolni az ügyintézésekhez. Ugyanakkor egyáltalán nem olyan vészes autó nélkül élni, mint ahogy beállítják. Edzésben tartja az embert ;)
A mai nap konklúziója az volt, hogy nagyon bírjuk az itteni emberek kedvességét és segítőkészségét. A telefonos boltot keresve eltévedtünk egy kicsit, és megkérdeztünk egy férfit, akit ott állt az utcán, hogy merre kell menni. Erre ő mondta, hogy nem tudja, de megnézte nekünk a telefonján. Az összes üzletben mosolyogva, türelmesen szolgálnak ki, a bankszámla nyitásakor pedig a bankár (aki mostantól a bankárunk, és bármikor hívhatjuk a pénzügyeinkkel kapcsolatban) két órán át türelemmel elviselt minket, és a sok problémát, mit az okozott, hogy nem vagyunk amerikai állampolgárok. Mindenre talált megoldást, és kicsit sem éreztette, hogy már két órája szív miattunk... :) Szóval kedvesség töméntelen mennyiségben.
Délután telefonált András mentora, hogy hétfőtől használhatjuk a főnök kocsiját, és ha bejön, akkor tök jó áron oda is adják nekünk. Természetesen egy BMW-ről van szó :D Ennél a cégnél mindenki BMW-vel jár.

Holnap pedig András mentora elvisz minket az óceánhoz, vagy ha rosszabb idő lesz, akkor a mammutfenyőket nézzük meg. Sajnos a telefon még csak egy gagyiság, ami nem tud fotózni, de Laci telefonja szuper képeket csinál, hátha majd pózoltat minket megint :)

Bocsi, ha hibáztam, vagy elgépeltem valamit, mr nagyon fáradt vagyok, úgyhogy megyek is aludni, mert holnap korán kelünk. :)

Sok puszi nektek!

A&E
Megtekintések száma: 526 | Hozzáadta:: Emese921
Összes hozzászólás: 8
8 Évi  
0
Tök jó hallani felőletek, irigylésre méltó dolgotok van!! :) Fényképezőgépet is vegyetek ha már nem vittetek, nem igazán elhanyagolható részlet egy ilyen fantasztikus "utazás"on!!! :)

7 Kori  
0
Nagyon jó hallani rólatok! Nekem is az egyik legfontosabb élményem Amerikáról az emberek közvetlensége és kedvessége, szinte minden szituációban (az oaklandi gettóról nem tudok nyilatkozni :)).
Én is várom a képeket és a további beszámolókat!

6 Judit  
0
Tok jo olvasni titeket... Es elkepzelni ahogy jarjatok ott az utcakat :) orulok h alakulnak a dolgok. Sok puszi, irjatok sokat.

5 Erika és Péter  
0
Örömmel olvastuk soraitokat, jó dolgokban elfáradni jó.
Javasoljuk a kerékpárt :) Ah még ha tele is van a hócipőtök (ami ott biztosan nem kell) a szülői tanácsokkal, gondoltuk; minden napra egy tanács, vagy az a tojás? De, akkor meg a tyúk!

4 Dóri  
0
Nagyon izgi, kíváncsian várom a képeket! :D

3 Gábor  
0
De jó hogy ilyen hosszasan leírod az eseményeket, jó olvasgatni! Várom a képeket :)

2 Kinga  
0
Nekem is, amikor olvastam, ez jutott eszembe, hogy ki az, aki ránéz Emesére és Andrásra, ne a kedvességet látná rajtuk? És kedvességre csak kedvességgel lehet válaszolni :)
Örülök, hogy szerencsésen, minden gond nélkül megérkeztetek ;)
És annak is örülök, hogy a negyedik begépelés után sikerült behozni ezt az oldalt ;)
Puszi nektek, vigyázzatok egymásra :)

1 Mariann  
0
Annyira rendesek vagytok a hírekért!!! Köszi!!!
Naná, hogy ilyen aranyos emberkéket kedvesen szolgálnak ki.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]